Türk Eczacılar Birliği 5 ilde kamyon ve konteyner eczanesi kurdu
Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 10 ili etkileyen depremlerin üçüncü gününde Türk Eczacıları Birliği (TEB) bünyesindeki eczacılar da sağlık ve güvenlik amacıyla bölgede geçici eczane hizmeti için harekete geçti. ilaç temini.
TEB, Maraş ve Afşin il merkezinde birer adet, Hatay İskenderun ve Antep İslahiye’de birer adet, Malatya merkezde üç ve Adıyaman’da birer adet “kamyon eczane ve konteyner eczane” ile 24 saat kesintisiz hizmet vermeye başladı.
Bölgeye gönüllü olarak giden eczacıların görev yaptığı eczanelerde, depremzedelerin ihtiyaç duyduğu ilaç ve tıbbi malzeme ücretsiz olarak karşılanacak.
Depremden etkilenen 5 ilde 8 seyyar eczanenin konum bilgisi şöyle:
Kahramanmaraş Merkez: Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim ek hizmet binası, Onikisubat
Kahramanmaraş Afşin: Pınarbaşı, Afşinbey Caddesi
Hatay İskenderun: Yeni Devlet Hastanesi Nizamiye Yanı Bahçe Girişi
Gaziantep İslahiye: İtfaiye Meydanı
Malatya Merkez: Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bahçesi, Battalgazi Devlet Hastanesi Bahçesi (Eczacı Oda Çadır Eczane) ve Turgut Özal Tıp Merkezi Hastane bahçesi (Eczane Oda Çadır Eczanesi)
Adıyaman Merkez: Adıyaman 1 Nolu Sağlık Ocağı yanı.”
5 ADET ŞİŞME SAHA ECZANESİ KURULACAK
Öte yandan yarın itibariyle bölgeye sevk edilecek olan 5 adet büyük kapasiteli şişme sahra eczanesi de hizmet vermeye başlayacak.
TEB Başkanı Arman Üney, Türkiye’nin dört bir yanından 54 bölge eczacı odası ve 46 bini aşkın meslektaşımızla depremzedelere destek için hızlı bir şekilde yardım çalışmaları yürüttüklerini söyledi.
Üney, ilk olarak “afet yönetimi kriz masası” oluşturduklarını ifade ederek, “Merkez kurul üyelerimiz ile bölge eczacılar odası başkanları ve deprem bölgelerine yakın yöneticilerin yer aldığı Afet Bölge Koordinasyon Kurulu’nda süreçlerin yürütülmesi amacıyla Depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep illerinde ilk etapta ekipleri kurduk.” söz konusu.
Üney, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), AFAD, Türk Kızılayı ve Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile temasa geçerek verilecek destekler konusunda istişarelerde bulunduklarını söyledi. deprem bölgesine.
İlaç tedarik süreçlerinde kooperatifler ve dağıtım kanalları ile iletişime geçerek TİTCK tarafından belirlenen tedarik prosedürlerini netleştirdiklerini belirten Üney, şöyle devam etti:
“TEB seyyar eczanemizi en hızlı şekilde hazırlayarak 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş’a sevk ettik. Ulaşım sınırlarında yaşanan sıkıntılar ve zorlu mevsim şartları göz önünde bulundurularak bölgeye ilaç, tıbbi malzeme, mama ve çocuk bezi sevk edildi. Bölgelere yakın eczacı kooperatifleri ve dağıtım kanalları aracılığıyla bölgeye acil ihtiyaçlar seyyar tır eczaneye konularak istekli eczacı gruplarımızla vatandaşlarımızın hizmetine verilmeye başlandı.
Aynı şekilde deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın ilaca ulaşımını sağlamak için ilaç ve eczane hizmeti verecek 5 konteyner eczaneyi de hızla bölgeye taşıdık. 7 Şubat prestijiyle 5 konteyner eczanemiz Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep’e ulaşarak gönüllü eczacılarımızın desteğiyle vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Vatandaşlarımız bu eczanelerden ücretsiz olarak yararlanabilecek.
5 adet büyük kapasiteli sahra eczanesinin ilaç, tıbbi malzeme ve ihtiyaç malzemelerinin dağıtımında kullanılmak üzere deprem bölgelerine nakledilmek üzere yola çıktığını kaydeden Üney, bugün bu eczanelerin de hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
‘MALZEMELER 50 TON KAPASİTELİ UÇAK KARGO İLE GÖNDERİLECEKTİR’
İlaç ve tıbbi malzeme temini için farklı bölgelerdeki eczacıların katkılarıyla bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydeden Üney, “Bu sayede sahada oluşturulan ilaç dağıtım merkezlerindeki malzemelerin devamlılığını da sağlıyoruz. Yardım kampanyamıza katılım, meslektaşlarımızın ciddi desteği ile çok kısa sürede önemli boyutlara ulaştı ve katlanarak devam ediyor.” konuştu.
Üney, meslektaşlarından gelen ilaç ve tıbbi malzeme dışındaki acil ihtiyaçlar için bölge eczacı odalarıyla uyum içinde yeni bir kampanya başlattıklarını belirtti.
Bölge eczacı odaları ile kurdukları Tamamlayıcı Ekipman Toplama Merkezlerinde meslektaşlarından aldıkları battaniye, ısıtıcı, koruyucu giysi gibi malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hazırladıklarını belirten Üney, şöyle konuştu:
“Aynı şekilde TEB ve iştiraklerimizde görev yapan çalışanlarımız tarafından toplanan ihtiyaç malzemelerini en hızlı şekilde ulaştıracağız. Bölge eczacı odalarımıza meslektaşlarımız tarafından ulaştırılan ilaç, tıbbi malzeme ve ihtiyaç malzemeleri 50 tonluk kargo ile gönderilecektir. MNG kargonun birliğimize tahsis ettiği hava kargolarını ücretsiz olarak oradan da tırlarla Türkiye Diyabet Vakfı tarafından oluşturulan Diyabet Afet Yardım Kümelenmesi iş birliği ile insülin, glukoz ölçüm kitleri ve diğer gerekli ilaçların ulaştırılması planlanmış ve Bölgelerde gezici karavanla tıbbi ekipman.Bu araç da yarın deprem bölgesine sevk ediliyor.
Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu güçlü koşullarda, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için birlik olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” (HABER MERKEZİ)